divendres, 12 d’abril del 2013

La sessió 'Reus literari' en fotos

Ahir es va celebrar al Centre de Lectura la darrera de les quatres sessions de Lletres reusenques, la dedicada al Reus literari. Va donar la benvinguda a l'acte el president del Centre de Lectura, i en va fer la presentació, ben reivindicativa, tot apel·lant al reconeixement de la tasca cultural que es fa gratia et amore des de diversos sectors, la Victòria Rodrigo, de la BCRXA.
Les escriptores M. Lluïsa Amorós, Marta Molas i Fina Masdéu ens van explicar com van començar a escriure i com ho continuen fent. La historiadora Carme Puyol ens va parlar de l'Antònia Abelló i  va llegir alguns fragments dels seus textos.
La sessió literària va comptar també amb la participació de l’artista plàstica Fina Veciana. Ella és l'autora de la il·lustració de la portada del llibre Lletres reusenques. Reusenques de lletres.
La vetllada va ser molt interessant i amena. I curta la lectura de textos d'aquestes escriptores. Totes cinc van estar brillants. Enhorabona!
L'acte va acabar amb unes paraules del Sr. Jordi Agràs, director dels SSTT de Cultura de la Generalitat de Catalunya.








                                                  



Propera cita:

Presentació del llibre, publicat per Silva Editorial, que recollirà les aportacions inèdites d’aquestes escriptores: noves peces, unes de creació i altres d’investigació, relatades amb mirada i veu de dona —tan particular, tan diversa. 

Data: dijous, 18 d’abril de 2013
Hora: 2/4 de 8 del vespre
Lloc: Centre de Lectura
Presentació a càrrec de Maria Pallach Estela (escriptora i llibretera),  Ana Santos (de Silva Editorial) i Fina Veciana (il·lustradora).
L’acte comptarà amb la participació d'algunes de les escriptores.





1 comentari:

  1. 11 d'Abril 2013:
    Un altra dijous de "reusenques",
    un altra dijous d'agradable companyia, amb Reus de rerefons,
    una tarda de retrobaments entranyables, uns esperats, d'altres inesperats, sorprenents i enriquidors.
    Les autores ens van regalar els seus primers descobriments literaris, moltes des de la infantesa i adolescència, que las ha dut a la seva passió per les lletres ... les seves tasques d'estudi i recerca,
    i algunes lectures que feien embadalir als presents que les escoltàvem, tot això acompanyat amb les imatges de la portada del llibre que, d'una manera acurada, va anar fent un recorregut per molts recons i detalls de Reus, des d'una òptica màgica.
    Enhorabona, i fins dijous vinent.

    ResponElimina