diumenge, 14 d’abril del 2013

Crònica de la sessió 'Reus literari'

La quarta sessió literària de Lletres reusenques s'ha presentat dins del marc incomparable del Centre de Lectura. Ha obert l'acte Victòria Rodrigo parlant de la manca de suport amb què es troba qualsevol iniciativa cultural.
Ha donat pas a La sala llarga, d'Antònia Abelló (en veu de Carme Puyol), obra testimoni de l'estada de l'escriptora a la presó en l'època franquista. Carme Puyol ha parlat també com a bibliògrafa i editora d'aquest personatge.
L'ha seguit Marta Molas, per les explicacions de la qual he deduït que té una obra extensa. Per a mi, una assignatura pendent.
Ha pres la paraula Maria Lluïsa Amorós que ens ha parlat amb una cadència equilibrada i molt segura, des d'una envejable proximitat, de com idea els escenaris, ubicacions i personatges de les seves novel·les, petits detalls que com a divertimento  personal afegeix als seus escrits.
Ha  continuat Fina Masdeu, una de les dos instigadores del projecte, avesada a aquestes situacions, la qual ha explicat en què consisteix la seva tasca. A part de la docència, ha anomenat uns quants personatges el mestratgedels quals ha contribuït a la seva formació.
Va seguir Fina Veciana, creadora plàstica i autora de la composició de la portada del llibre. Molt comunicativa i sencera, ha explicat com busca idees, gaire bé sempre en exteriors; una olor, un vent lleuger, els colors de l'ambient, i que li agrada recollir petits objectes que, a vegades, inclou en els seus quadres.
Va cloure l'acte Jordi Agràs, dels serveis territorials, dient que aquesta iniciativa serà tot un èxit.
Montse Farrés, escriptora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada