dijous, 25 de febrer del 2016

Crònica gràfica de la presentació de Bibliorelats al Foment Martinenc del ClotFoment Martinenc, 23-2-2016, les 7 del vespre.  Lectors de diferents edats han protagonitzat una lectura dramatitzada de fragments dels relats de Bibliorelats. L'acte ha comptat amb la presència de Juan Carlos Calvo,  director de la Biblioteca Camp de l'Arpa - Caterina Albert i dels coautors Carme Andrade, M. Pilar Cabrerizo, Lena Paüls, Oriol Solà i Enric Vila. A continuació us n'expliquem la seqüència.


Enmig de dos dies de vaga, el metro de Barcelona ha respectat la presentació de Bibliorelats i  hem arribat a l'hora al Foment Martinenc, un ateneu popular fundat el 1877, referent cultural del barri del Clot. Ens hi espera la coautora M. Pilar Cabrerizo, amfitriona de la presentació, que s'ha encarregat de conduir l'acte i l'inicia amb la lectura de la ressenya que trobareu aquíLena Paüls, membre de Reusenques de Lletres, explica com va sorgir el projecte del concurs Bibliorelats en el marc de l’Any de les Biblioteques, amb el suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat, la plataforma d’edició Roter i Arola Editors i també la complicitat dels autors un cop publicat el llibre.
A continuació, Juan Carlos Calvo, director de la Biblioteca Camp de l'Arpa-Caterina Albert, fa la glossa del llibre i el recomana perquè s'hi troba el dia a dia que els usuaris desconeixen de les biblioteques. Diu que el llibre misteriós que apareix a les biblioteques —entre les quals a la del Camp de l'Arpa— sorgit del relat La més bella història  de M. Pilar Cabrerizo és d'aquells llibres que fan lectors. Per acabar, ens convida als actes que ha programat la biblioteca en commemoració del 50è aniversari de la mort de l'escriptora Caterina Albert.


Hem parlat del llibre Bibliorelats i, per arrodonir-ne la presentació, en fem un tastet. L'ha preparat M. Pilar Cabrerizo prenent com a base la tria de fragments que en va fer el coautor Oriol Solà (afegint-ne un d'Un tren de matèries perilloses, l'autor del qual, per modèstia, va deixar-se'l en fer la tria). Podeu descarregar la selecció de fragments que trobareu aquí.

 

Vuit lectors de diverses generacions —que van dels 85 als 13 anys— ofereixen una lectura dramatitzada d'un fragment de cadascun dels vint-i-quatre relats del llibre. Ens hem emocionat amb  M. Clara Camps, Eva Font, Pilar Lahoz, Paula Marín, Carme Márquez, Clàudia Samper, Consol Sedó i Enric Vila. Aplaudiments i foto de família:


Passem al capítol de signatures.  Carme Andrade, M. Pilar Cabrerizo,  Lena Paüls, Oriol Solà i Enric Vila atenen els lectors entusiastes i els dediquen el llibre.Bibliorelats, un projecte fet realitat, 
la presentació del llibre col·lectiu al Clot 
n'ha estat un fermall esplèndid.

Continuem...Fotografies:
Carme Andrade, Foment Martinenc, 
Rosa Massanés i Víctor Sanchís.Podreu trobar  Bibliorelats (Arola Editors 2015)
al Clot,  llibreria Pebre Negre

http://pebrenegre.catCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada