dimecres, 22 de desembre del 2021

Mor Maria Pallach Estela, escriptora i llibretera


Però hem viscut per salvar-vos els mots,
per retornar-vos el nom de cada cosa
.
Salvador Espriu
 
La relació de Maria Pallach Estela (Tarragona, 1939 - Reus, 2021) amb la literatura va començar de molt jove. Lectora de poesia, de narrativa i d'assajos lingüístics i polítics, va escriure poesia, que va ser premiada, i va difondre novetats literàries en ressenyes, sovint transmeses de viva veu des de la Llibreria Gaudí, de Reus. L'entusiasme amb què feia les recomanacions ha format molts bons lectors. Va estudiar a l’Escola de Bibliotecàries de Barcelona entre 1957-1960. El 1961, en la primera convocatòria  d'exàmens  de la Junta Assessora per als Estudis de Català (JAEC), va obtenir el títol de professora de català i iniciava cursets per correspondència adreçats a persones que residien en pobles i no podien accedir a classes presencials.
Maria Pallach, al centre de la imatge, en la presentació
del llibre Lletres reusenques. Reusenques de lletres, 2013


El 2013 va fer la presentació atenta i compromesa en el projecte de Lletres reusenques. Reusenques de lletres, el primer llibre del nostre col·lectiu, que inseria en els versos del poeta de Sinera, que admirava.
Des de la primera publicació hem tingut el seu suport des de la Llibreria Gaudí, que regentava amb el seu home, l'Isidre Fonts, i que actualment porten les seves filles. 
 
Gràcies, Maria, per tot el que hem après de tu.

Article a NW: 'Tecla Martorell, al rescat de les memòries oblidades', de Carme Andrade

A la secció 'Lletraferides' de «NW. La Revista de Reus», la Reusenca de Lletres Carme Andrade parla de Tecla Martorell, una escriptora compromesa amb el seu temps, amb el seu entorn i amb el rol que els esdeveniments han fet viure a moltes dones a les quals ha dedicat una bona part de la seva producció literària.

Llegiu l'article en línia o descarregueu-lo en PDF


 
 
 

diumenge, 19 de desembre del 2021

Isabel Olesti guanya el I Premi de Narrativa Ciutat de Reus «Diré el que em fuig»

L'escriptora Isabel Olesti entre Daniel Recasens, Regidor de Cultura
i Política Lingüística i Educació
de l’Ajuntament de Reus, president del jurat,
 i Noemí Llauradó,  presidenta de la Diputació de Tarragona

El recull de contes Ets tu? Àlbum d’amors complicats de l'escriptora reusenca Isabel Olesti ha estat
valorat pel jurat del premi pel sentit unitari, l’expressivitat intimista del llenguatge i la capacitat de generar ambients com a principals valors literaris. L’obra es publicarà a Viena Edicions la propera primavera.
 
Isabel Olesti va participar en el llibre Lletres Reusenques. Reusenques de Lletres  (Silva Editorial, 2013), primera publicació del nostre col·lectiu. Té una llarga trajectòria literària reconeguda amb premis destacats com el Premi Andròmina 1988, el Josep Pla 1995 i el Premi Mallorca 2011 i ha publicat diverses obres de narrativa breu i novel·la a les principals editorials del país.
 
Enhorabona, Isabel!
 

dilluns, 13 de desembre del 2021

Núria Naval presenta l'àlbum il·lustrat 'Els amics' al Centre de Lectura de Reus

Crònica de la presentació del conte per a infants Els amics (Llibres Parcir, 2021), de la Reusenca de Lletres Núria Naval, il·lustrat per la seva mare, Núria Bonet. Els dibuixos originals es van exposar a les parets de la sala Hortensi Güell, del Centre de Lectura de Reus, on va tenir lloc l'acte (11-XII-2021).

Fotografies: Carola Ribas i Daniel Roig

La sessió va començar amb un contacontes molt especial, ja que va ser interpretat per l’autora i els seus tres fills. Després, la Fina Masdéu va aportar la seva visió analítica del conte i, com sempre, va estar molt encertada: va destacar i comentar aspectes del text dels quals diu l’autora que ni tan sols s’havia adonat. A continuació, la Núria Naval va parlar sobre la creativitat i com neixen les idees per als contes, a partir de la seva experiència. I per acabar es va projectar un petit vídeo de l’Ignasi Blanch, professor d’il·lustració de la Núria Bonet aquests dos darrers anys, comentant les il·lustracions d'El amics.
Tot plegat un acte molt entretingut, afable i familiar, amb la presència entre el públic d'un bon grup de Reusenques de Lletres.
 

dimarts, 23 de novembre del 2021

Edició digital del relat 'Història d'un secret', de Lena Paüls

Il·lustracions: Teresa Llorach
Disseny de la coberta: Pere Prats Sobrepere
 
 o bé 
 
La Reusenca de Lletres Lena Paüls acaba de publicar la narració curta Història d'un secret en suport digital, amb unes subtils il·lustracions de l'aquarel·lista reusenca Teresa Llorach.  El dissenyador i il·lustrador Pere Prats Sobrepere, reusenc com les autores, arrodoneix la publicació amb el grafisme de la portada. 
Protagonitzada per un jove rovellonaire empedreït que fa una acció impròpia, la seva filla de deu anys que li guarda el secret i la Llima, una gossa perdiguera, que provoca la confessió. 
 
«A còpia d'arrossegament, els anoracs i les genolleres 
dels pantalons van acabar ratats i els meus guants, 
esfilagarsats dels palmells. Vaig perdre el 
passamuntanyes i una diadema, que es devien 
quedar enrestats en alguna branca. El pare va sortir
del bosc amb les mans esgarrinxades i un ramet 
de sang a l'ull esquerre.»
Història d'un secret, fragment

 

dijous, 18 de novembre del 2021

Article a NW: 'Maria Elena Forniés Mercadé, mestra de català', de Ció Munté

A la secció 'Lletraferides' de «NW. La Revista de Reus», la Reusenca de Lletres Ció Munté parla de  Maria Elena Forniés Mercadé, mestra de català, que amb la seva feina silenciosa, sistemàtica i ferma va contribuir a mantenir la llengua, la cultura i la forma de pensar que el règim dictatorial havia previst destruir. 
 
 
«NW. La Revista de Reus», 109, novembre 2021
 

diumenge, 14 de novembre del 2021

Lena Paüls presenta el conte 'Quin groc t'ha picat?' a la Biblioteca Infantil del Centre de Lectura

 "Una vegada hi havia un país on vivia una reina 
que imposava la seva voluntat a cops 
de sabre. Els ciutadans estaven espantats 
perquè si es queixaven els tocava el rebre."

La Biblioteca Infantil i Juvenil del Centre de Lectura, de Reus, ha acollit  (13-XI-2021) la presentació de l'àlbum il·lustrat Quin groc t'ha picat? (Arola Editors) escrit per la Lena Paüls i il·lustrat pel veterà il·lustrador i dissenyador Pere Prats Sobrepere.


Vegeu-ne el reportatge gràfic, clicant la imatge

 **

La sessió de presentació ha consistit en un taller creatiu i l'assaig d'efectes sonors per a la participació activa de l'auditori en el conte. L'il·lustrador ha explicat diverses tècniques i el simbolisme del color que ha emprat a les làmines. I, per demostrar que el groc no pica, l'autora ha convidat infants i adults a endinsar-se en aquell país llunyà, on temps era temps una reina dèspota va prohibir el color groc per llei. I, rient, rient, tots junts han descobert que la gent del poble va aconseguir sense violència parar els peus a la reina. I de quina manera les il·lustracions ho reflecteixen.

de Cristina Serret. «Diari Més» 14-XI-2021


dimarts, 9 de novembre del 2021

Romana Ribé guanya el premi de narrativa infantil de Torredembarra

Romana Ribé. Foto cedida
El conte El misteri de la nevera, de la Reusenca de Lletres Romana Ribé ha estat guardonat amb el premi de narrativa curta Far de la Torre, en la modalitat infantil, que convoca «Torredembarra Actualitat». 

Sinopsi: L’Adrià, un nen de Torredembarra de 9 anys, és força despistat. Ara ha perdut les ulleres i no les troba per enlloc. Però un personatge misteriós l’ajudarà a solucionar el problema.

El lliurament del premi tindrà lloc durant la celebració del 2n aniversari del @TDBactualitat el 18 de novembre, a les 19 h, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra. Els convocants publicaran el conte en paper i en format digital.

Enhorabona, Romana!

dilluns, 25 d’octubre del 2021

Núria Naval guanya a Perpinyà el premi Pere Verdaguer de narracions per a infants

El conte Els amics, de la Reusenca de Lletres Núria Naval, ha estat guardonat amb el premi Pere Verdaguer de narracions per a infants, en la celebració a Perpinyà de la 32a Nit de Sant Jordi d'Òmnium Catalunya Nord, el veredicte del qual s'havia ajornat fins ara a causa de la pandèmia.  Els convocants n'editaran un llibret per Sant Jordi de l'any que ve, junt amb els altres treballs premiats.

El protagonista del conte Els amics és un cargol que vol ser escriptor però li falta inspiració. Els seus amics intenten ajudar-lo explicant un munt d'històries. El concurs només s'adreçava a la part del text, així i tot, el conte compta ja amb il·lustracions de Núria Bonet, mare de l'autora. 

Enhorabona, Núria, pel premi. Desitgem llegir el conte ben aviat!

Els amics, il·lustracions de © Núria Bonet


dimecres, 20 d’octubre del 2021

Article a NW: 'Conxita Nolla i Abelló, poeta d'arrel', de Lena Paüls

A la secció 'Lletraferides' de «NW La Revista de Reus»,  donem a conèixer la poeta Conxita Nolla i Abelló (Duesaigües, 1920-2010), una autora que no aspirava a cap altre reconeixement a banda de la seva xarxa social de proximitat. Només la ciutadania de Duesaigües i d'altres pobles del Baix Camp van tenir el privilegi de sentir i d'assaborir la seva poesia. Va aconseguir l'objectiu de qualsevol creador artístic: arribar al cor d'uns receptors ideals.

Llegiu l'article en línia o descarregueu-lo en PDF

«NW. La Revista de Reus», 108, octubre 2021

dilluns, 18 d’octubre del 2021

Pilar de los Hielos presenta la novel·la 'La verdadera historia del hombre que robaba confesiones'

El dissabte 16 d'octubre, la Reusenca de Lletres Pilar de los Hielos va presentar al Centre de Lectura de Reus la seva novel·la humorística "La verdadera historia del hombre que robaba confesiones". Va ser una matinal culturalment amena i amb molt èxit de públic. Enhorabona!

dijous, 14 d’octubre del 2021

Els poemes 'Haikús de vi novell', de Lena Paüls, en edició digital

La Reusenca de Lletres Lena Paüls publica un recull de vint-i-dos haikús que fan referència a la vinya i al vi, acompanyats de l'aquarel·la Priorat de l'artista reusenca Teresa Llorach i d'un podcast en veu d'Andreu Sotorra. 
 
*
 *
 
 
Els poemes del recull Haikús de vi novell van formar part l'espectacle De vi va veu, dirigit per Rosa Mateu dins el "Projecte Bartrina. Cultura de Proximitat". Van ser seleccionats per la filòloga Fina Masdéu, recitats per les rapsodes Dolors Esquerda i Bàrbara Roig, amb música d'Aleix Bové i Sara Sambola, i moviment a càrrec de Magda Borrull. L'espectacle es va arrodonir amb un tast de vi ofert per Sara Pérez, de la bodega Mas Martinet. Es va estrenar el 2020 als Jardins de la Casa Rull, de Reus (Vegeu-ne crònica) i es va reposar el 2021 al Teatre Bartrina, de Reus (Vegeu-ne crònica).
 
D'altra banda, l'autora parla d'Haikús de vi novell en una entrevista a «La Nova ràdio», per al programa 'Vols venir a la meva barca?' d'Agnès Toda  (Escolteu-la aquí).

 Sobre les galtes,
macabeu i garnatxa.
Llum de les cuques.  

La guineu ronda   
a la vinya dels pares.
L’aire és verema.



dijous, 7 d’octubre del 2021

Pilar de los Hielos guanya el Premi de Novel·la Curta de Sant Sadurní d'Anoia

Acte de lliurament del premi. Sant Sadurní d'Anoia, 5-X-2021
 Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya.

La Reusenca de Lletres Pilar de los Hielos Soria guanya amb la novel·la  El sorteig el Premi de Novel·la Curta Celler de Lletres, convocat per la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d'Anoia. És una novel·la humorística ambientada en el món del vi i és la primera que l'autora escriu en català. A més de dotació econòmica, el premi inclou la publicació de l'obra guardonada, que anirà a càrrec d'Edicions Saldomar.

L'autora participarà a la tertúlia del Club de Lectura 'Celler de Lletres' i a la del del Club de Lectura 'Segona Fermentació', l'octubre de 2022. 

Coincidint en el temps, surt publicada la novel·la La verdadera historia del hombre que robaba confesiones (Llibres Parcir, de Manresa), que l'autora presentarà al Centre de Lectura de Reus, el 16 d'octubre.

Enhorabona per partida doble, Pilar!


 



dimarts, 21 de setembre del 2021

Reusenques: tothora creatives

Encarem la tardor literària amb optimisme creatiu. Vegeu en aquest apunt un recull de les tasques que algunes Reusenques de Lletres realitzem d'una manera periòdica. Tot plegat ens anima, perquè és una constatació que això que ens agrada i que ens uneix, escriure, no s'atura.

Mòbil de tardor a l'heura © Paüls

Isabel Martínez publica mensualment, des d'aquest setembre, una columna d'opinió a «NW Revista de Reus».

Ció Munté manté setmanalment el blog «Endreçant l'armari», i actualitza sempre que té novetats el blog «Publicacions disperses»

Lena Paüls actualitza diàriament el seu blog dietari «Pont d'Enseula», que acaba de complir els dotze anys, i el blog de creació «Punt i a cap». Darrerament incorpora  podcasts de fragments de poemes i contes al canal IVOOX.

Carme Andrade actualitza assíduament el seu blog «La casa del racó», des de fa deu anys.

Àurea Bellera ens fa conèixer quinzenalment la seva opinió sobre temes culturals i d'actualitat a «El Periòdic d'Andorra».

Núria Naval actualitza el seu blog de literatura: publicacions, premis i cursos d'escriptura creativa que imparteix. 

I no de forma habitual, però sí amb una certa freqüència, a la «Revista digital del Centre de Lectura de Reus» podem trobar-hi textos de Reusenques; els més recents:

* M. Dolors Vallverdú: Era del preludi

Us convidem a llegir-los, a llegir-nos!!




dimecres, 15 de setembre del 2021

Article a NW: 'Genoveva i Constanza, pioneres de la literatura reusenca escrita per dones', de Victòria Rodrigo

NW La Revista de Reus obre la secció 'Lletraferides' que anirà a càrrec de Reusenques de Lletres. Es tracta de donar a conèixer dones singulars i apassionades per les lletres, del nostre entorn —el Camp de Tarragona, però no exclusivament—, la majoria de les quals no han estat reconegudes com caldria.

Una nova col·laboració, després de dues temporades aportant-hi relats il·lustrats, que ens plau de manera especial perquè tenim l'oportunitat de contribuir a fer visibles escriptores, mestres, traductores... en definitiva, dones de lletres: Lletraferides.

Signa el primer article Victòria Rodrigo:  Genoveva i Constanza, pioneres de la literatura reusenca escrita per dones.   
 
 
 

NW. La Revista de Reus, 107, setembre 2021

 

 

divendres, 30 de juliol del 2021

De vacances amb 'bReus i eròtiques'

Foto: © Josep M. Barraso
"bReus i eròtiques" està de vacances i ens ha enviat aquesta foto. No ens ha dit on és, però si trobeu el llibre no desaprofiteu l'ocasió de llegir-lo. De ben segur que la seva lectura no us deixarà indiferents.
Bona lectura i bon estiu!!!

dilluns, 26 de juliol del 2021

Lena Paüls escriu sobre Reusenques de Lletres a «Lo Nunci»


Cliqueu la imatge i descarregueu l'article en pdf

Aprofitant el convit de la redacció de "Lo Nunci" (revista trimestral del Centre d'Amics de Reus) a aportar-hi textos diversos, la nostra companya Lena Paüls hi col·labora amb un escrit que repassa la trajectòria de Reusenques de Lletres. 
Agraïdes a la Lena i a "Lo Nunci"!!!!!!


dimecres, 14 de juliol del 2021

Valoracions sobre el recull 'bReus i eròtiques'

Foto: © Pilar de los Hielos

Carme Andrade. Blog «La casa del racó», 9-7-2021
«[...] bReus i eròtiques són el reflex d’un retaule de situacions on l’atreviment en general és tímid, però el bon ritme, el sentit de l’humor, la mordacitat en alguns relats i la robustesa de l’estil ho compensen amb escreix, així com l’elegància i el refinament
 
Lena Paüls. Blog «Pont d'Enseula», 29-4-2021
«Les autores projecten una mirada  poètica sobre els cossos i el context, parlen de les intimitats d'una sexualitat festiva, amb gust pels detalls. Hi prevalen els antecedents del plaer, els preludis conscients del desig i la passió, més que no pas la sublimació sexual desenfrenada o relats pertorbadors.»

La Carme i la Lena formen part del col·lectiu des dels seus inicis i han col·laborat en molts dels nostres projectes. Per això, els agraïm la sinceritat amb què desgranen les seves opinions i les argumentacions tan sòlides que hi aporten, des de les respectives òptiques com a lectores expertes.

divendres, 2 de juliol del 2021

Ruta "L'essència del comerç" amb textos de "14 vermuts" i "Contes de Vilaencanteri"

Un dels fragments escollits correspon al conte
"El misteri de la parada número 88", de Marina Barraso.

Reusenques de Lletres va gaudir de l’estrena de la ruta «Reus: essència de comerç». Conduïda amb enginy, bones dosis de literatura i rigor històric per ANS Educació, ens porta per diversos carrers i places de Reus -St. Joan, Llovera, Prim, Monterols, Mercadal, Vallroquetes- tot posant en relleu l’evolució arquitectònica i comercial de la ciutat.

La ruta compta amb la lectura de diversos textos dels nostres llibres "14 vermuts" i "Contes de Vilaencanteri", un goig i una satisfacció que vam compartir amb les altres persones que ens acompanyaven.

Les rutes es realitzaran tots els dijous de juliol i agost a les 6 de la tarda les promou Reus Turisme i s’emmarquen en la campanya «Reus una escapada genial».

dimecres, 16 de juny del 2021

La Reusenca de Lletres Victòria Rodrigo entrevista la geganta Japonesa a «NW La Revista de Reus»

Victòria Rodrigo entrevista la geganta Japonesa
tot prenent un vermut en una taula del Mercadal.
Foto: Júlia Abelló

La revista de la Festa major d’aquest 2021 tanca amb 'La Japonesa' la sèrie de converses que, des del primer any de l’aparició de la revista, el 2012, diversos escriptors i escriptores de la ciutat han mantingut amb els gegants de la ciutat. L'entrevista ha anat a càrrec de la Reusenca de Lletres Victòria Rodrigo que ens ha descobert el nom dels gegants japonesos —Hanako i Uko—i ha recollit una reivindicació de la geganta:

"Durant el ball —la Sonata dels Gegants—les gegantes hem d’esperar que els gegants ens vinguin a buscar, per després anar junts fins al centre i fer el darrer gir. Doncs bé, això ha de canviar, la coreografia del clàssic entremès encara que és moderna, nova del 1993, ha quedat obsoleta des de la mirada de la igualtat de gènere".

«NW La Revista de Reus», juny 2021, núm. 105:13-15

Descarregueu l'entrevista en PDF

 


 

'Gosadia', relat de Gisela Alcón Vidal a «NW La Revista de Reus»

Il·lustració: Lali Monasterio

«NW La Revista de Reus», juny 2021, núm. 105:43

Descarregueu el relat en PDF

 

 

'L'altra dimensió', relat de Maria Dolors Vallverdú a «NW La revista de Reus»

 Il·lustracions: Natàlia Motos i Vallverdú

«NW La Revista de Reus», juny 2021, núm. 105: 42

Descarregueu el relat en PDF

dilluns, 14 de juny del 2021

Gisela Alcón publica en braille un relat premiat al concurs 'Relats de dones'

La Reusenca de Lletres Gisela Alcón va guanyar amb el relat en català 'La señorita' el tercer premi del 21è concurs literari 'Relats de dones' de la Conselleria de Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona. L'Ajuntament ha fet una publicació dels relats guanyadors i l'ONCE els ha publicat en sistema braille i  formaran part del fons de les Biblioteques Municipals de Tarragona.

dijous, 10 de juny del 2021

El conte 'No és un divertiment', de Pilar López, seleccionat per publicar a Terrassa

El conte No és un divertiment, de la Reusenca de Lletres Pilar López Bastida, tracta amb clau d'humor els efectes del confinament a causa de la pandèmia. Formarà part del recull de la 9a edició del Premi "Tal com sents", homenatge a la docència, organitzat per l'Institut Investigador Blanxart de Terrassa, al qual només poden optar docents en actiu. El llibre es presentarà coincidint amb la propera edició del concurs, durant el mes de maig de 2022.

A la primera edició del premi, el 2013, ja va ser guardonat en primer lloc un treball de la mateixa autora, titulat Divertimento. Aquell relat i el d'ara només coincideixen en el títol, però l'autora assegura que no cal buscar-hi reminiscències musicals, així i tot és evident que, com a professora de música, molts dels títols dels seus relats fan referència a la música, encara que no la tinguin com a tema principal.

En edicions anteriors, les Reusenques de Lletres també hi van deixar bona petjada; va guanyar aquest premi Gisela Alcón, el 2017, pel conte Dilema, i el 2019 per L'ansiolític; Romana Ribé en va ser finalista el 2018 per Velles amigues i, en diverses edicions, van ser seleccionades per publicar: Pilar López, per Ritornello (2014),  Fina Masdéu, per Gina (2015), Gisela Alcón, per El replà (2014), per Maternitat (2015), per 18 d'octubre de 1920 (2016), per Classe oberta (2018) i per La reparació (2020) i Romana Ribé, per D'interès turístic (2019).

 

divendres, 4 de juny del 2021

La Reusenca de Lletres Pilar de los Hielos guardonada als Premis literaris Constantí

La Reusenca Pilar de los Hielos.
Les bones notícies no s'aturen: ara celebrem que la nostra companya Pilar de los Hielos ha estat guardonada als "XIV Premis literaris Constantí 2020 - Relats d'Història". 
El relat, que porta per títol "El dit incorrupte de sant Afredon", parla sobre un jove novici que no s'adapta a la vida monàstica i convenç un company per escapar-se del convent. Els xicots pensen que la relíquia del dit incorrupte de sant Afredon, que han robat, els obrirà les portes del món...
Escrit en clau d'humor i ambientat a l'Edat Mitjana, tracta de la vida als monestirs i, també, del considerable mercat de relíquies falses que hi havia. S'hi barregen llocs reals amb altres de ficció.
Els relat premiat i els finalistes seran publicats properament. 
Lliurament del diploma acreditatiu.
Constantí, 30-5-2021


Recull dels treballs premiats


dimecres, 12 de maig del 2021

Nova publicació de la Reusenca de Lletres Núria Naval

Coberta i il·lustracions de © Núria Bonet

Arrels i pinzells és un recull de catorze relats que dibuixen diferents relacions familiars, i que tenen l’art com a nexe en comú. A partir d’un quadre, d’un llibre o d’una actuació teatral el lector descobrirà enganys, decepcions, gratitud i amor. I ho farà acompanyat d’un to literari íntim i introspectiu. El títol, amb la paraula arrels, evoca la família i la memòria. Cada relat va acompanyat d'una il·lustració en blanc i negre realitzada per Núria Bonet, mare de l'autora, aficionada a la pintura.

Enhorabona per la iniciativa, Núria!



 


divendres, 23 d’abril del 2021

"bReus i eròtiques" per tot arreu!!!

Aquesta diada, el cavaller Sant Jordi ja ha escollit el seu llibre!! I ha volgut fer-s'hi una foto, perquè li agrada el tema eròtic i perquè troba que aquestes Reusenques de Lletres són molt eixerides. Vegeu-ho:


Però, a més a més, el llibre es va escampant per diversos ambients, que dimanen dels textos, o no. Aquí el teniu enmig de l'esclat d'una tronada ("Actors ocasionals"):


I aquí amb una safata de llamineres glòries! ("Glòria divina"):


Amb un dels molts pintallavis que trobem a "Lipstick":


 En els amors sense manies de la Comtessa ("El més bell deport"):


Un llibre s'eixuga al terrat, després d'un episodi especialment humit ("La cripta")

 

En una platja deserta, al capvespre... ("La finestra")


I entre l'aromàtic espígol dentat...


El sardanista inexpert ha perdut una espardenya ("El cove moll"):


En aquest jardí primaveral també fa de bon llegir:


Després del tiberi d'un casament ("El voltor de discoteca"):


"De sota els pits / que s'alcen com turons..." (Poema)

 

Gabriel Ferrater. Les dones i els dies. Teoria dels cossos... ("Amb voluntat de clímax")


Primer l'escriptura, després el llibre ("Pròleg"):


"Els pols oposats que ara s'atreuen ara es repel·leixen..." ("La física de la llum"):


"Mil perfums m'embriaguen i penso en tu..." ("El nostre cel")


"La model s'ha assegut a l'extrem d'un tamboret..." ("Pinzellades")



"Podria dir-li que la làmina d'Hokusai ha bastit la meva imaginació durant anys..." ("Kokigami"):


Fotografies de
 Gisela Alcón, Carme Andrade,
Àurea Bellera, Pilar de los Hielos,
Pilar López, Fina Masdéu, 
Ció Munté, Núria Naval, 
Empar Pont i Carme Simó.