divendres, 20 d’octubre del 2023

Carme Puyol, Lena Paüls i Teresa Llorach presenten 'Lluís Domènech i Montaner a Reus. Tres mirades'

 
En ocasió de l'Any Domènech i Montaner, la Cambra de la Propietat Urbana de Reus ha impulsat el llibre d'homenatge Lluís Domènech i Montaner a Reus. Tres mirades. L'han dut a terme les Reusenques de Lletres Carme Puyol (síntesi històrica) i Lena Paüls (relat literari), i l'artista reusenca Teresa Llorach (aquarel·les i dibuixos). Tres mirades que s'inspiren en cadascun dels deu projectes signats per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner a la ciutat:

Pavellons de l'Institut Pere Mata, Casa Rull, Casa Navàs, Capella de la família Margenat, Biblioteca Pau Font de Rubinat, Cinema Kursaal, Magatzem de Cal Llopis i Casa Gasull. A més dels projectes no executats: Escales del Círcol i Teatre Circ.

Les autores interpreten cada projecte de l'arquitecte modernista amb tres tipus de relats vinculats: la síntesi històrica, la representació pictòrica o dibuixada i el relat literari de ficció ambientat en espais de cada projecte. Enfoquen la relació de les persones amb els tresors patrimonials llegats per l'arquitecte i hi aporten noves significacions. Els relats de ficció, inspirats en fets reals, donen la veu a persones que van imaginar els edificis, que els han estimat, que els han habitat o que hi han treballat en diferents moments històrics.  

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada