dimarts, 8 de març del 2022

Reusenques de Lletres al Centre de Lectura en el Dia Internacional de la Dona (2022)


Celebrem el dia Internacional de la Dona acompanyant la Passejada Lila del Centre de Lectura.

Disset textos de Reusenques de Lletres formen part d'aquest peculiar itinerari femení. Un passeig del qual hem gaudit en el decurs de la visita que ha organitzat l'Empar Pont, Reusenca de Lletres i una de les directives del Centre de Lectura.
 
Durant el recorregut hem vist lluir els nostres textos penjats a l'escala principal o en el llum circular que il·lumina l'escultura "Dona nua", de l'escultor Pablo Gargallo, al vestíbul del primer pis. Tots els textos tenen associat un codi QR que, en activar-lo, permet escoltar una cançó interpretada per una altra dona.  Vegeu-ne l'edició digital.

La finalitat de la Passejada Lila és posar en relleu la presència de la dona a l'entitat. Per això, i fins al 27 de març, diverses obres d'art relacionades amb dones lluiran uns flamants llaços liles que de ben segur no passaran desapercebuts a les persones que transiten per aquests espais emblemàtics. Com tampoc no ens hi han passat a nosaltres que, seguint el rastre lila, hem gaudit d'allò més.

Els textos són de Gisela Alcón, Carme Andrade, Magda Barceló, Àurea Bellera, Aràntzazu Fonts Pallach, Fina Grau, Pilar López, Isabel Martínez, Ció Munté, Núria Naval, Lena Paüls, Empar Pont Albert, Carme Puyol, Romana Ribé, Victòria Rodrigo, Carme Simó i M. Dolors Vallverdú.

 
 


La visita ha acabat a la sala del Fons de llibres antics, 
posant la cirereta a una celebració que sentim 
molt nostra, la del Dia Internacional de la Dona.

*

Fina Masdéu parla dels micromasclismes en els ateneus
i demana respecte per a tothom.
 

Cliqueu la imatge per accedir al vídeo de la instal·lació.
Centre de Lectura, de Reus, fins al 27 de març.

Fotografies: Carme Andrade, Magda Barceló,  
Fina Masdéu, Ció Munté i Empar Pont.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada