dilluns, 21 de desembre del 2015

Crònica gràfica de la presentació de 'Bibliorelats' a Sant Feliu de Guíxols

D'esquerra a dreta: Victòria Rodrigo,  David Hernández, Josefina Coll
i Núria Martí. Biblioteca de Sant Feliu de Guíxols, 17-12-2015
Foto: JM Barraso


El relat de Josefina Coll 'És el que sembla' té com a escenari la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu i en aquest mateix entorn es va presentar el recull de contes Bibliorelats (17-12-2015).  La presentació va tenir forma de taula rodona, en la qual van intervenir: Miquel Aguirre, escriptor;  Núria Martí, escriptora i professora;  Victòria Rodrigo, de Reusenques de Lletres, Josefina Coll, autora; i com a moderador: David Hernández, director de la biblioteca.

Foto: © JM Barraso
Com a preàmbul, l’acte va començar amb un vídeo que posava cara als vint-i-quatre escriptors d’arreu de Catalunya que han participat en el concurs literari de Bibliorelats amb històries diverses, amb un nexe en comú: les biblioteques públiques. L'explicació breu de com va anar el projecte fins tenir forma de llibre va anar a càrrec de la Victòria Rodrigo, que va relatar d'on va sorgir la idea del concurs en el marc de l’Any de les Biblioteques i  de com el van fer realitat des de Reusenques de Lletres, amb el suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat, la plataforma digital Roter i Arola Editors.

Foto: © JM Barraso
Tot seguit va començar una amena taula rodona on es van tractar temes com ara la formació  com a lectors i el paper que hi han tingut les biblioteques, una iniciació que per a tots va començar a la infància. Les motivacions que impulsen a escriure van ser més variades; la Núria Martí va dir que per ella el fet d’escriure era una necessitat.
La relació entre la lectura i l’escriptura com a vasos comunicants també va ser debatuda a la taula i, en aquesta línia, el Miquel Aguirre va parlar de la conveniència per part de l’autor de la consulta d’una acurada documentació abans de la redacció del text.

Foto: © Jordi Masmiquel Cullell
El procés creatiu des de la vessant del viure per escriure també va ser comentat; la Josefina Coll va narrar com va ser el procés de creació del seu relat. El David Hernández va llegir el relat 'És el que sembla', inclòs al llibre Bibliorelats, del qual la Josefina és autora. Arola Editors, 2015:59-62

Foto: JM Barraso
El públic assistent, que estava convidat a participar, es va interessar per la cerca de la inspiració creativa; la Victòria Rodrigo va respondre que tothom té històries per explicar que es podien reciclar amb la dosi adequada de ficció. Recordant Irving: un mal escriptor és aquell que té una vida més apassionant que la seva obra.
Entre tots es va crear un interessant diàleg que es va allargar més enllà de les nou del vespre.


Reusenques de Lletres agraïm a David Hernández,
com a director de la biblioteca de Sant Feliu de Guíxols,
l'amable acolliment que ha dispensat al projecte Bibliorelats


      




 Trobareu Bibliorelats 
a la llibreria La Guineu
 de Sant Feliu de Guíxols



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada