dijous, 10 de setembre del 2015

Crònica gràfica de la presentació de Bibliorelats, dins de l'Any de les Biblioteques, a la Setmana del Llibre en Català

Barcelona, 8 de setembre a les 7 del vespre
Plaça de la Catedral de Barcelona

Foto de família. Presentació del llibre col·lectiu 'Bibliorelats'
Comencem pel final. Els bibliorelataires que van ser presents a la presentació, per ordre alfabètic: Rosana Andreu (amagada a la segona fila, quarta de la dreta), Marina Barraso, Àurea Bellera, M. Pilar Cabrerizo, Josefina Coll, Patrícia Domingo, Conxita Jimnénez, Clara Juncadella, Eduard López, Pilar López, Joan Pinyol (amagat a la segona fila, primer de la dreta), Romana Ribé, Lluís Servé, Oriol Solà, Andreu Suriol, David Torelló i Enric Vila. Els acompanyen: Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat, Alfred Arola, l'editor del llibre col·lectiu, Bernat Ruiz, de la plataforma d'Edició Roter i Carme Andrade, Fina Masdéu, Lena Paüls i Victòria Rodrigo, en representació del col·lectiu Reusenques de Lletres. 
Vegem la seqüència de la festa:

Tot just arribar, algun lector ja porta Bibliorelats a les mans, l'ha comprat a la caseta d'Arola Editors, davant mateix de l'espai Plaça del Llibre. Anem bé.


El bibliorelataire Lluís Servé ha estat dels primers a arribar. Màrius Serra l'informa de com anirà la presentació.

 Tres bibliorelataires matiners més:  Patrícia Domingo i  Josefina Coll. Arriba Enric Vila. Al fons (de blau elèctric) Laura Borràs, directora de la ILC, que ha intervingut a la presentació que ens precedia.


A la caseta d'Arola Editors, la bibliorelataire Rosana Andreu (a qui no hem vist la cara a la foto de família) amb l'amfitriona Carme Andrade, de Reusenques de Lletres.


El bibliorelataire Joan Pinyol (amagat a la foto de família), amb una amiga lectora (de Bibliorelats).


Abans de començar només queden dos seients buits. Els dels fotògrafs! Vegeu les cares de satisfacció de l'auditori.

L'escriptor i enigmista Màrius Serra actua de mestre de cerimònies.
A la foto, dirigint la sessió fotogràfica. 


Familiars dels bibliorelataires, escriptors amics i amics...
Ara sí que ja no queda cap seient. Ple de gom a gom.


Condueix l'acte Fina Masdéu, filòloga i coordinadora de Reusenques de Lletres. D'esquerra a dreta: Victòria Rodrigo, bibliotecària i coordinadora de Reusenques de Lletres, Bernat Ruiz, director de la plataforma d'Edició Roter, Alfred Arola, editor, —Fina Masdéu—, Clara Juncadella i Joan Pinyol, en representació dels bibliorelataires, i Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat.

Amb un exemplar de Bibliorelats a les mans dels membres de la taula, la presentació avança. Victòria Rodrigo remarca la qualitat dels 24 relats que conformen el llibre col·lectiu; Bernat Ruiz explica com la plataforma d'edició Roter va entrar a formar part del projecte; Alfred Arola, l'editor, expressa la seva satisfacció per comptar en el seu catàleg aquest llibre que amplia l'imaginari col·lectiu de les biblioteques públiques. Els autors Clara Juncadella i Joan Pinyol parlen de la seva experiència creativa i, Carme Fenoll, en tancar l'acte, fa un resum de l'acolliment d'aquest projecte fet realitat dins l'Any de les Biblioteques. El llibre es trobarà ben aviat a totes les biblioteques de Catalunya.

Un projecte fet realitat amb la complicitat de molts amics. Gràcies per acompanyar-nos.


 En acabar l'acte de presentació, aprofitant un respir en l'assalt de col·leccionistes de dedicatòries, la bibliorelataire Rosana Andreu fa prosèlits de Bibliorelats. L'ha recomanat a l'escriptor Pep Albanell.

La bibliorelataire Conxita Jiménez ja ha llegit Bibliorelats i n'explica les meravelles a Lluís Servé, a tota veu, atès el soroll que hi ha a la plaça. David Torelló, captivat pel que sent, el llegirà aviat i el comentarà a les seves Lleixes.

Vegeu també l'apunt 
al blog «Pont d'Enseula» de Lena Paüls


Abans d'acomiadar-se, molts bibliorelataires es donen cita 
per a la següent presentació. Es trobaran a Reus, 
el 23 de setembre, a les 7 del vespre. 
Tornarà a ser una festa sonada!





Fotografies cedides per:
Rosana Andreu, Marina Barraso, 
Josefina Coll,  Conxita Jiménez, 
 Elena Giménez, Eduard López, Lena Paüls, 
Joan Pinyol,  Lluís Servé i Victòria Rodrigo







1 comentari:

  1. Moltes gràcies a tots per la part que us toca: organitzadors, editors, tècnics, escriptors.... Salut i èxit per a tothom!!!

    ResponElimina