diumenge, 17 de maig del 2015

Victòria Rodrigo guanya el premi Gabriel Ferrater de relats breus

Àngel Xifré (alcalde d'Almoster), Xavier Guarque (membre del jurat),
M. Pilar Roig (presidenta de les Dones de Santa Àgata),
Victòria Rodrigo (l'escriptora premiada) i Olga Xirinacs (mantenidora)

Amb el relat històric L'Elionor i el vent de Reus, la reusenca de lletres Victòria Rodrigo ha estat guardonada amb el premi Gabriel Ferrater 2015 de relats breus, dins dels cinquens Jocs Florals d'Almoster, que organitza el Grup de Dones Santa Àgata i l’Ajuntament d’Almoster.
L’acte de lliurament de premis va tenir lloc al Teatre Municipal d’Almoster  (10 de maig). Va comptar amb la participació de l’escriptora Olga Xirinacs, que actuava de mantenidora, i el Grup de declamació del Centre d’Amics de Reus. També hi van ser presents l’alcalde d’Almoster, Àngel Xifré, i el delegat dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs.


Barcelona, setembre de 1806.
—No em casaré! Vós no podeu obligar-m’hi —va dir l’Elionor Rius contundent mentre obria la porta amb un gest que convidava a sortir aquell ancià que fins aquell moment admirava i respectava.
—Pensa-t’ho. —va respondre el senyor Montagut amb un peu ja al carrer. —El Pere és un bon home, el primer oficial del taller, i seria un bon pare per als teus fills. Si no t’hi cases ho pots perdre tot!  —va afegir segur de la seva sentència.
VICTÒRIA RODRIGO.  L'Elionor i el vent de Reus, fragment.




2 comentaris: