dijous, 20 d’octubre del 2016

Espiral Lena

"Una paraula
remolí d'aigua clara
desplega el cercle"

La Lena Paüls escriu haikus tan bonics com aquest. I prosa poètica. I poemes. I relats farcits d'una complicitat entremaliada. I textos plens de subtileses. I contes per als infants. I...
No acabaríem: és una escriptora polifacètica. Tota ella és un no parar en aquesta espiral de la literatura. Li agrada molt escriure. Més encara: li agrada molt escriure bé. Sap el pa que s'hi dóna, en això de la literatura. I domina els recursos retòrics, i les rimes, i sap escandir els versos. I coneix les tècniques narratives. I té un vocabulari riquíssim i, alhora, proper.
Tot això que aquí queda escrit, i moltes altres coses que no revelem -perquè és bo que el lector ho descobreixi solet-, és el que hi ha en els textos de la Lena.
Aquest dimecres, 19 d'octubre, al Centre d'Amics de Reus, vam poder assaborir-ne uns quants platets. Tots al seu punt, i amb l'aroma exquisida -o la mica oportuna de pebre- que hi van afegir, amb la seva traça característica, les veus de Francina Baldrís, Dolors Quintana, Narcís Martí i Josep M. Roig.
Enhorabona, Lena!

Des de l'esquerra: D. Quintana, N. Martí, L. Paüls, F. Baldrís i J. M. Roig.
Accediu a la crònica de l'autora, amb mes informació i imatges sobre aquest acte literari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada