diumenge, 29 de maig de 2016

Festa dels Jocs Florals del Rosselló 2016

Dues Reusenques de Lletres, la poeta Maria Dolors Vallverdú com a Presidenta dels Jocs i la Carme Andrade com a guanyadora de la Flor Natural han estat presents a la convocatòria d’enguany.


La Companyia Literària de La Ginesta d’Or ( Acadèmia dels Jocs Florals del Rosselló ) des de l’any 1923 organitza  els Jocs Florals en llengua catalana i en llengua francesa. La Flor Natural, màxim guardó dels Jocs és lliurada alternativament en francès i en català.

Els JF del Rosselló tenen lloc al Saló Aragó de la Casa de la Vila de la ciutat de Perpinyà. La persona guardonada amb la Flor Natural també rep la medalla de la ciutat.

El dia 22 de maig al saló Aragó de la casa de la vila de Perpinyà, plena de gom a gom,  La Companyia Literària de la Ginesta d’Or, organitzadora dels Jocs Florals del Rosselló ha lliurat  la Flor Natural  a la  Reusenca de Lletres, Carme Andrade Platero, pel seu recull poètic Destil·lacions.
En el decurs de l’acte, els poetes guardonats van llegir alguns dels poemes premiats, publicats en el llibret que es lliurà a tots els guanyadors i a les persones que ho desitgen.
La presidenta dels Jocs Florals 2016, Maria Dolors Vallverdú Torrents va llegir el discurs d’inauguració, un fragment del qual transcrivim tot seguit:
…/…
En aquest norantè aniversari de la Companyia Literària de la Ginesta d’Or la mirada de la terra irradia clarors d’esperança que fins fa poc semblaven inassolibles. Som al punt decisiu d’un poble que s’alça per la forma més noble i més legítima com és la voluntat de ser, valor universal i mil.lenari dels nostres drets. La base de tota nació és la pròpia llengua i el llegat de la història.
…/…
Pel que fa al poemari Destil.lacions de la poeta reusenca guardonada, el mestre en Gay Saber i Mantenidor del certamen, Eduard Miró i Saladrigas, va destacar-ne algunes de les seves virtuts:
Un poemari vital, un cant a la Vida en majúscules, ple de foc, de nits, d’aigua, llunes, paisatges, estacions de l’any, universos, instants irrepetibles, desig i tendresa. Un enaltiment dels instants. Un despullament continu amb llenguatge molt acurat. Som davant d’un corpus unitari molt ben estructurat. Una poeta que encara no ha dit la seva darrera paraula.

Segons el protocol, és la Reina dels Jocs Florals la persona encarregada de lliurar la Flor Natural a la poeta guardonada. Al costat de la Carme Andrade, la secretària general de la Ginesta d'Or, Sra. Christianne Vicens Payre i la Reina de la festa, Samira Bououda.

El President de l'entitat, Sr. Joan Tocabens, la poeta guardonada i la presidenta dels Jocs Florals 2016, la poeta reusenca Maria Dolors Vallverdú.

Moments previs a l'acte de lliurament de premis.

Enhorabona, Carme Andrade i M. Dolors Vallverdú!!

1 comentari:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Công ty vận chuyển hàng nước ngoài FadoExpress, hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi mỹ, gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp và dịch vụ chuyển phát nhanh đi hàn quốc uy tín, giá rẻ

    ResponElimina